Skip to main content
Unisec Bezpečnostní agentura Praha

Co je náhradní plnění

Patříte mezi větší podniky a zaměstnáváte více jak 25 pracovníků? Pak i vám vzniká povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením (OZP) a to v povinném podílů 4 % k celkovému přepočtenému počtu zaměstnanců.

Jestliže se z nějakého důvodu rozhodnete nezaměstnat požadovaný počet OZP, musíte ze zákona odvést částku, která odpovídá 2,5 násobku průměrné měsíční mzdy.

Co umožňuje náhradní plnění? Tato alternativa je určena pro ty firmy, které nemohou přímo zaměstnávat OZP, a zároveň chcete ušetřit na zmíněném odvodu státu. Objednejte si služby security od nás. Zaměstnáváme osoby s OZP. Již řadu let jsme solidním poskytovatelem služeb pro náhradní plnění, proto vám pomůžeme splnit povinný podíl k Vaší plné spokojenosti.

Unisec Bezpečnostní agentura Praha

Jaké služby nabízíme při náhradním plnění

  • Fyzická ostraha objektů
  • Facility management
  • Ostatní služby

Máte-li nad 25 pracovníků, tak i vám vzniká povinnost zaměstnávat OZP v poměru 4% k celkovému počtu zaměstnanců.“

Jak splnit povinný podíl

V České republice existuje možnost plnit povinným podíl přímým zaměstnáváním, finančním odvodem státu, ale i náhradním plněním, tedy odběrem výrobků, služeb či zadáváním zakázek společnostem s více jak 50% podílem OZP zaměstnancům. Využít náhradní plnění od naší profesionální bezpečnostní agentury UNISEC Security má hned dvě výhody. Splníte státem zadanou povinnost o zaměstnávání OZP a zároveň získáte profesionální služby. Naši zaměstnanci jsou pravidelně školení pro svou pozici.

Náhradní plnění představuje nejrychlejší a nejekonomičtější způsob, jak zaměstnat OZP ve své firmě. Obraťte se na nás, my vám doporučíme našeho zkušeného zaměstnance, který bude vaší firmě plně nápomocen.